Megjelenés a PO-n  |  Szakemberek  |  Eseménynaptár  |  Képzés  |  Könyvek  |  Linkek
Pszichológia Online
 
Főoldal /Könyvismertetések / Dogbert szigorúan titkos vezetői kézikönyve ahogyan azt Scott Adams híven lejegyezte
 
 
 
 
mipszi.hu: Új irányok az iskolai tehetséggondozásban
HVG: Bagdy Emőke: Miért veszélyes, ha a gyerek mer nemet mondani?
hetek.hu: Generációkon át hat az iskolai erőszak
hvg.hu: Új vizsgálat: így is csillapítható a fájdalom gyógyszer nélkül
 
Pszichológiai konzultáció Budapesten
Lélekkel az Egészségért Központ
Bee-paletta
Újbudai Nevelési Tanácsadó
Nyomtatható verzió

Dogbert szigorúan titkos vezetői kézikönyve ahogyan azt Scott Adams híven lejegyezte

"Ez a könyv Dogbert Menedzsment módszerére (DMM) tanít meg. Minden modern menedzser bibliaként forgatja ezt a művet. Mire a végére érsz, tudni fogod, amit ők már tudnak."

"Figyelem! Ez a könyv kizárólag menedzsereknek szól. Ha nem vagy menedzser, azonnal csukd be. Olyan dolgok vannak benne, amelyekről jobb, ha nem tudsz. Ha még most is olvasod ezt a könyvet, az vagy azért van, mert menedzser vagy, vagy már megint kíváncsiskodsz, és úgy teszel, mintha nem olvastad volna az iménti figyelmeztetést. De a békesség kedvéért mégiscsak tegyük fel, hogy menedzser vagy." (részlet a "bevezetésből")

Nem tévedés: jó helyen jár az olvasó, még ha nem is menedzser. De jól fogja meg a széke karfáját és szedje elő (akasztófa)humorérzékét, mert amilyen ötleteket itt olvashat, azok "elviseléséhez" minden erejére szüksége lesz: "A vezetés tíz alapszabálya: Mindig igazad van, még ha hülye is vagy. A tér és idő fizikai törvényei azért vannak, hogy megszegd őket. Nem az a probléma, hogy kevés az erőforrás, hanem hogy kevés az értekezlet. Ha bizonytalan vagy, kérj jelentéseket. Ha beszélsz, kommunikálsz. A rossz munkamorált a beosztottak jellemhibái okozzák. Amit tíz ember tíz nap alatt tud elvégezni, azt egy ember egy nap alatt is elvégzi. Csapatmunka az, amikor mások dolgoznak helyetted. A betegség az alkalmazottak lustaságának egyik tipikus megnyilvánulása. A megalázás az elismerés egyik formája, és minden alkalmazott elismerésre vágyik." (fülszöveg)

Az eredeti kiadásban a megfogalmazás furcsa, pongyola angolsága ragadott meg. Ma inkább az érdekel, hogy miről szól ez a könyv és kiknek. Felépítése és felszíni mondanivalója alapján a "hülyéknek" (akik jobban szeretik a képregényeket, mint a magvas mondanivalót és akiket arra ítélt a sors, hogy fantázia, kreativitás és ötletek nélkül irányítsanak másokat) kínál "bölcs" tanácsokat: "Ritka, de előfordul, hogy beosztottaid jó ötletekkel állnak elő. Amikor ez bekövetkezik, először utasítsd el az ötletet, majd később mond azt, hogy te találtad ki. A következő, jól bevált logikai gyöngyszemekkel utasíthatod el az ötleteket. 1. Ha tényleg olyan jó ötlet, miért nem csinálja senki? 2. Már késő. Mindenki ezt csinálja. Azután hagyd érlelődni az ötletet egy ideig. Egy óra elég. Hívasd be az alkalmazottat az irodádba, majd magyarázd el az ötletet részletesen, mintha előző beszélgetésetek meg sem történt volna. Ezen a ponton felmerülhet benned, nem ismeri-e fel az alkalmazott a saját ötletét, és nem kezd-e el tiltakozni. De a tapasztalat azt mutatja, hogy amikor előadod a ‚te’ ötleted, az alkalmazott idegrendszere sokkot kap, és pont olyan tüneteket mutat, mint egy konnektorba dugott naposcsibe. Néha minden erőfeszítésed ellenére alkalmazottaid mégiscsak létrehoznak valami sikereset anélkül, hogy esélyt adnának neked, hogy ellopd azt még ötlet-állapotában. Ha ilyesminek leszel az áldozata, ne ess kétségbe: még mindig eltulajdoníthatod egyszerűen úgy, hogy a saját neved hozzábiggyeszted a késztermékhez."

Lehet persze a könyv "negatív receptgyűjtemény" menedzserek számára. Ahhoz azonban nem ad tanácsokat, hogy a tételesen felsorolt "hibákat" hogyan lehet elkerülni illetve milyen megoldást találhatunk hasonló problémákra. Szerintem inkább: görbe tükör. Mint "negatív utópia" mutatják be tanácsai a mai menedzsertársadalmat.

Ha ez így van, akkor ajánlom azoknak, akik "hülyék" és tanácsokra vágynak; ajánlom azoknak, akik belőle akarják megtudni azt, hogy mit nem szabad a "menedzservilágban"; és végül azoknak, akik egyszerüen szórakozást, felüdülést keresnek a munka világából és jó adag humorérzékkel rendelkeznek, hogy "röhögjenek" ezen a görbe tükörbe bújtatott "virtuális világon".

Danczi Csaba László
2001. január

 
Oldal tetejére
 
 
 
Megjelenés a PO-n  |  Szakemberek  |  Eseménynaptár  |  Képzés  |  Könyvek  |  Linkek
 
 
Copyright, Pszichológia Online, 2002.